Hjem / Rygestop / Metoder / Nikotinplaster: Bivirkninger og anvendelse

Nikotinplaster: Bivirkninger og anvendelse

Nikotinplaster indeholder nikotin (vanedannende stof) og bruges som hjælpemiddel under rygestop. Denne slags nikotin-terapi virker således, at plasteret klistres på huden og leverer en konstant dosis af nikotin i kroppen. Således nedsættes rygetrangen og rygestop abstinenserne. Plastrene fås i forskellige størrelser og virkningsvarigheder.

Køb nikotinplaster her

Nikotinholdige plastre kan købes næsten overalt. De kan fås steder som: indkøbscenter, apotek, og selvfølgelig i online butikker hvor man nemt og bekvemt kan bestille til hele sit rygestop.

Som regel bruges nikotinplaster som en del af et otte-ugers rygestop-program, som har tre faser:

nicotinelle 21 mgDe første fire uger, bærer du et nikotinplaster, der leverer en stærk dosis af nikotin, omkring 21 milligram (mg) per dag. I uge fem og seks, skifter du til en mindre størrelse nikotinholdige plastrer, omkring 14 mg per dag. Til sidst skifter ud til en endnu mindre størrelse nikotinplaster, der indeholder omkring de 7 mg nikotin pr dag.

Gå til oversigt med priser >>

Sådan anvender du nikotinplaster korrekt

Nikotinplaster ligner meget de almindelige plastre, og kommer i en række forskellige størrelser. Større nikotinplastrer leverer en højere dosis af nikotin i kroppen. Plasteret klistres på om morgen, på en ren, tør og relativt hårløs del af kroppen mellem hals og taljen – overarmen eller brystet, for eksempel. Skift områdets placering af ​​plastret hver dag, for at reducere risikoen for hudirritation.

Når du anvender et nikotinplaster, bærer du hele nikotindosis og bør ikke fjerne det medmindre, det foresager bivirkninger. Nikotinplastre fås i flere forskellige varigheder fra 3 til 24 timers plaster. For eksempel 3 timers nikotinplasteret, der afgiver nikotin-dosis i løbet af 3 timer. Nikotinen fra plasteret siver gennem huden ind i blodbanen – frigivelsen af nikotin sker i en langsommere og roligere måde, end når man ryger en cigaret, og derfor kan man ikke ”bare” tage plasteret af og sætte det på når rygetrangen opstår.

Læs også “E-cigaret vs Nikotinplastrer: Hvad er bedst?”.

Nikotinplastres bivirkninger

Videnskabelig forskning har bevist, at nikotinplastre hjælper med at nedsætte rygetrangen, og kan være behjælpelig i rygestop.

Der kan dog forekomme nogle bivirkninger, når du benytter dig af de nikotinholdige plastre. Bivirkninger såsom:

Huden hvor plasteret sidder, kan blive irriteret, især ved brug af de 24-timers plaster. Så mange som halvdelen af ​​alle nikotinholdige plaster-brugere døjer med hudirritationer. Dette kan undgås – du bør jævnligt finde et nyt sted på huden hvor plasteret skal sidde. Hvis problemet fortsætter, overvej at skifte til et andet mærke af nikotinplastre. Du kan eventuelt prøve: Nicorette, Nicotinell eller lignede.

Flere brugere af 24-timers plastre har nævnt bivirkninger såsom: livagtige drømme, søvnløshed og andre søvnforstyrrelser. Hvis din søvn stadig er påvirket efter tre eller fire dage fra start af din plasterbehandling, så bør du prøve at skifte til 16 -timers plaster i stedet.

Nogle andre brugere har rapporteret bivirkninger såsom:  En øget hjertebanken og svimmelhed, selvom brugen af ​​nikotinplaster ikke betragtes som en risikofaktor for hjerteanfald. Du kan prøve at skifte til en lavere dosis plaster hvis du tilfældigvis oplever disse symptomer. Hvis du har en eller har haft en hjertesygdom, så bør nikotinplastre kun anvendes under lægens vejledning.

Andre nikotinplastres bivirkninger kan omfatte: hovedpine , muskelsmerter, kvalme og opkastning.

Nikotinplaster og rygning hænger ikke sammen, så du bør holde dig langt væk fra cigaretterne når du er i gang med plaster-behandling. Det kan nemlig overbelaste din krop med nikotin og forårsage nikotinforgiftning, som omfatter mange af de bivirkninger nævnt ovenfor.

Anvend disse plaster korrekt, for de kan nemlig hjælpe dig til at blive røgfri for evigt!

Nikotinplaster og graviditet

Der findes utroligt mange kvinder, som prøver forskellige nikotinholdige rygestop-midler, så snart de finder ud af, de er gravide – i det mindste indtil deres lille baby er født, op til 30 procent af læger tilbyder de gravide rygende kvinder nikotinholdige midler, der ønsker at skære ned eller stoppe.

Selvfølgelig så er alt rygning under graviditet ikke godt for barnet, men er de nikotinholdige rygestopmidler harmløse? Forskning adskiller sig når det hele kommer til dette spørgsmål. Nogle siger at optaget nikotin i kroppen kan sænke et fosters eksponering for kemikalier i cigaretter, mens andre siger, at nikotin i sig selv kan være skadeligt for det ufødte barn.

Læs også “Rygning og graviditet”.

Undersøgelser har ikke påvist at nikotintyggegummi, inhalatorer, plastre og andre genstande kan hjælpe kvinder sparke rygning fra sig. Forskning som blev offentliggjort i et engelsk magasin ”Journal of Medicine” viste at kvinder, der benyttede nikotinholdige rygestopmidler var lige så tilbøjelige til at genoptage rygevanen, som de kvinder der ikke benyttede de nikotinholdige midler.

Kvinder, der havde nikotinplastre var mindre tilbøjelige til at ryge i en tidligere fase af deres graviditet.

Medicinske undersøgelser på dyr har vist, at nikotin kan have en negativ virkning på et barns hjernes udvikling. Kvinder der ryger, er mere tilbøjelige til at få afkom med indlæringsvanskeligheder og andre forhold såsom ”Forstyrrelse af opmærksomhed og aktivitets lidelse” (ADHD).

Ted Slotkin, som er professor i farmakologi i ”Duke University School of Medicine”, mener, at hjernen kan ordne skaderne fra nikotin, når stoffet ikke er konstant i kroppen.  Fosteret kan være bedre stillet, hvis gravide rygere bruger et nikotintyggegummi eller inhalatorer, i det disse produkter ikke giver en konstant dosis af nikotin.

Når det kommer til et stykke så er den bedste løsning for barnet og moderen ikke at ryge – eller tage nikotin – overhovedet.

Få et godt et godt tilbud på nikotinpalster >>

 

Referencer:

http://www.drugs.com/cdi/nicotine-patch.html

http://www.dagensmedicin.dk/videnskab/hjerte-kar/nikotinplastre-hjalper-ikke-gravide-med-rygestop/

http://www.netdoctor.co.uk/smoking-cessation/medicines/nicorette-patches.html

http://www.netdoktor.dk/elektroniske_cigaretter_ecigaretter_tobak_cigaretter.htm

http://www.pregnancy.org/article/nicotine-patch-ok-pregnant-women

http://videnskab.dk/kort-nyt/nikotinplastre-hjaelper-ikke-gravide-med-rygestop

http://www.webmd.com/smoking-cessation/nicotine-replacement-therapy-for-quitting-tobacco[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/nicotine.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273